Ste niekde na príjemnej dovolenke a túžite si dopriať niečo chutné, možno menej zdravé? Miestnu tradičnú kuchyňu, maškrty, zmrzliny, miešané drinky. Áno, dovolenka je ten správny čas na uvoľnenie, oddych, no mali by ste si dať pozor. Nechcete si predsa po dovolenke ďalší mesiac dávať trávenie do poriadku. Ako si však užiť dovolenku na maximum a pritom nepribrať 5 kíl? Pripravili sme pre vás pár tipov, ktoré vám môžu pomôcť.

 

Pitný režim

Dostatok vody je alfa a omega. Počas teplých dní telo produkuje nadmerné množstvo potu. Práve preto by ste mali piť veľa vody. Zamerajte sa na čistú vodu, poprípade minerálne vody. Vyvarujte sa sladkým nápojm, z ktorých zbytočne priberáte. Ochutené vody vám nie len že neuhasia smäd, no zároveň sú aj vo veľkých množstvách nezdravé.

Raňajky

Dôležitým jedlom dňa sú raňajky. Práve tie vám naštartujú celý metabolizmus. Hodnotné jedlo vám dodá energiu na začiatok dňa. Či už to bude sladký alebo slaný variant, je to len na vás. Ako náš tip na zdravé a plnohodnotné raňajky môžete vyskúšať napríklad Super Slim koktejl alebo raňajkové proteínové musli.

Menšie porcie

Dovolenka, čas oddychu, sa nesie aj v znamení dobrého jedla. Treba ochutnať aj iné, netypické, možno nezdravé chute. Je však dôležité, aby ste sa zamerali na menšie porcie. Je fajn si dopriať a troška zhrešiť v jedálničku, no nemali by ste to prehnať. Na cesty si môžete zobrať aj naše instantné jedlá, ktoré máte za pár minút hotové, prípadne si môžete zbaliť nejakú z našich chutných tyčiniek.

Zmrzlinu len občas

O tom, koľko cukru zmrzlina obsahuje ani hovoriť nemusíme. Preto, ak ste na dovolenke, skúste si ju dať len každý druhý, tretí deň. Alebo si ju dajte na začiatku a na konci dovolenky ako za odmenu. Avšak, výbornou náhradou klasickej „zmrzky“ je domáca mrazená dreň. Odšťavte si ovocie a nalejte ho do formičiek na nanuky. Takéto domáce osvieženie si môžete dopriať aj častejšie.

Nemiešajte alkohol

Najlepšie je, ak sa vyhnete alkoholu úplne. Pokiaľ však máte veľkú chuť na alkohol, chcete si na dovolenke „užiť“, tak si veľmi dobre rozmyslite čo budete piť. V žiadnom prípade alkohol nemiešajte. Okrem extrémneho množstva cukru, ktorý prijmete vám bude ešte aj riadne zle, a to na dovolenke naozaj nechcete. Ideálne je ak za týždeň vypijete maximálne 2-3 poháre kvalitného červeného vína, ktoré bude mať blahodarné účinky na vaše krvinky.   

Hýbte sa

Dostatok pohybu je základ. Preto na to nezabúdajte ani na dovolenke. Je fajn, ak spojíte príjemné s užitočným. Zahrajte si volejbal, futbal s priateľmi, alebo na bicykloch spoznávajte okolie. Možností je tak veľa. Stačí si len vybrať. Ako bonus máte zaručené opálenie, pri pohybe vás slniečko „chytí“ oveľa viac a rýchlejšie.

Dbajte na denný režim

Nastavte si ráno budík, aby ste zbytočne dlho nevyspávali. 8 hodín kvalitného spánku bohato stačí. Zbytočne neponocujte. Pre vaše telo je lepšie, ak má pravidelný rytmus. Správny denný režim napomáha aj vášmu metabolizmu, lepšie spálite tuky a zbytočne nepriberiete.

Hlavne si dovolenku vychutnajte. A ak sa vám aj podarí čo to pribrať, nezúfajte. Sme tu my a vieme vám pomôcť.

Na záver vám chceme zaželať krásne prežitie letných prázdnin. Aby ste si, aj so svojimi blízkymi oddýchli a načerpali nových síl. 

Predajňu budeme mať pre vás otvorenú každý deň od 9,00-17,00. V prípade akýchkoľvek otázok nám môžete napísať na našich sociálnych sieťach.