V tomto článku Vám prinášame krátky rozhovor s človekom, ktorý bol na Keto diéte. Nájdete tu odpovede na otázky, ktoré možno zaujímajú práve Vás!

 

Ako si sa dozvedela o Proteínovej keto diéte a prečo si sa rozhodla ju vyskúšať?

Dozvedela som sa o nej od susedy. Dlhšie som ju nevidela. Asi po 2 – 3 týždňoch som ju stretla a úplne som sa zľakla, či je chorá. Bola veľmi schudnutá. No a ona mi s úsmevom povedala, že je v úplnom poriadku a cíti sa výborne. Drží proteínovú keto diétu. Nadchlo ma to. Aj ja som chcela tak schudnúť. Začala som pátrať na internete a dostala som sa do SUPER SLIM-u.

Ako reagovalo tvoje okolie na to, že držíš diétu?

Na začiatku to bolo také posmeškárske a negatívne zo strany okolia. Frajer sa smial, že som na práškoch, lebo sú to práškové sáčky, ktoré si musíš zarábať. Všetci mi vraveli, že určite neschudnem, že si ničím len zdravie. Ale neskôr, keď začali vidieť výsledky, tak sa spustila vlna záujmu z ich strany.

Keď si videla menšie porcie jedla, bola si prekvapená?

Trochu áno. Na začiatku je to ťažšie. Človek je rozjedený a musí prejsť na menšie porcie. Ale dá sa to zvládnuť. 

Chutilo ti jedlo? Jedla si aj doplnky k diéte napríklad SUPER SLIM cestoviny a omáčky?

Ja som túto diétu držala dvakrát. Druhýkrát to bolo o veľa lepšie. Vedela som presne, ktoré jedlá mi chutia viac a ktoré menej. SUPER SLIM cestoviny a omáčky boli super, tie jedávam aj doteraz pravidelne. Ak mám byť úprimná, mne nechutili sladké jedlá, ale tie slané boli perfektné.

Aký bol tvoj najobľúbenejší recept?

Na panvici som si opražila zeleninu a do toho som dala tie cestoviny. To bolo veľmi chutné a také porovnateľne dobré, ako normálne jedlo. Mala som rada aj špagety v prášku a polievky. Tie mi chutili všetky okrem kuracej.

Ako si to znášala po psychickej stránke? Čo sa ti premietalo v hlave?

Podľa mňa je táto diéta veľmi o psychike. Ak človek nie je nastavený na to, že to bude dodržiavať a schudne, tak neschudne. Treba sa na to pripraviť a hlavne nájsť si čas a sústrediť sa na to, že ješ. Ja som mala budík po 3 hodinách. Vždy mi zazvonil, či som bola doma, alebo v robote. To mi veľmi pomohlo.

Akú si mala motiváciu?

Moja motivácia bola schudnúť. Lebo ja som človek lenivý, ktorý nenávidí cvičenie. Radšej vydržím nejesť, akoby som mala chodiť do „fitka.“ Tak som to radšej vydržala. Keď som videla po tom týždni a pol výsledok, že som išla skoro 6 kíl dole, tak to bol super pocit. To ma hnalo dopredu. Dokonca som nebola unavená, lebo som jedla pravidelne, tak to bolo fajn. Veľmi ma motivovalo aj to, že ma sleduje veľa ľudí na Instagrame, ja som im fotila a robila videá, že som sa dala na proteínovú keto diétu a jedávam takéto veci a tak. A nechcela som si spraviť hanbu a byť trápna, že to nezvládnem. Tak aj to ma posúvalo vpred. Je fajn, keď vaše okolie o tom vie a vy im chcete ukázať, že to dokážete. Vtedy si ozaj pôjdete za tým a nevzdáte to.

Proteínová keto diéta sa skladá zo 4 fáz, ktorá bola podľa teba najťažšia?

Určite prvá fáza. Začiatok. Prvé tri dni boli hrozné. Ten čas, pokiaľ sa ti stiahne žalúdok a naučíš sa na menšie porcie je masaker. Ale zas nie je to nič nezvládnuteľné. Prvé dni som pila veľa citrónovej vody a tá mi dosť pomohla. Ale potom už úplne v pohode. Viackrát som aj zabudla, že mi má zazvoniť budík. Bola som prekvapená, že aha už idem jesť? A pritom som ešte vôbec nebola hladná. Postupne si na to zvykneš a si v tom zabehnutá. Len sa musíš nastaviť na to pravidelné jedenie a bude to fajn.

Koľko si schudla po prvom vážení?

To som schudla najviac. Vôbec som to nečakala a veľmi ma to potešilo. Bolo to tak okolo 5,8 kila. 

Od 2. fázy sa môže cvičiť, čo si cvičila?

Áno, môže sa cvičiť, ale neznamená to, že musíš. Ja osobne nemám rada „fitko“, tak som cvičila doma jógu, brušáky a drepy. Ale úprimne, moc som necvičila.

Čo ti chýbalo v tejto diéte?

Chlieb. Ja mám veľmi rada pečivo s maslom, syry, oštiepky a mlieko. To mi strašne chýbalo. Ale bola som tak nastavená, že to musím vydržať a dalo sa to zvládnuť.

Ako vnímalo okolie tvoju zmenu, všimli si to?

Veľmi veľa ľudí si to hneď všimlo a vraveli mi to. Ako prvé mi padla tvár, líca, brucho a zadok. Potom sa ma pýtali, že čo to všetko obnáša, čo jem. Veľa mojich kamarátok tiež „išlo do toho“, keď videli výsledky na mne. 

Čo bolo najťažšie na celej diéte?

Na začiatku dodržať intervaly medzi jedlom a odolať pokušeniu. Napríklad môj frajer je veľký provokatér a on si nakrájal klobásky a takéto maškrty a pýtal sa ma, či aj ja chcem a tak.

Načo je dôležité sa zamerať?

Dobré je aby si si hneď na začiatku určila cieľ. Keď prídeš do SUPER SLIMU, tak ťa odvážia, povedia ti koľko máš % tuku, ako ho máš usadený a koľko kg by si mala mať. Potom sa ťa spýtajú, akú máš vysnívanú cieľovú hmotnosť. Keď máš už cieľ stanovený, tak pomaličky, každý týždeň sa k nemu viac približuješ a to ťa poháňa vpred.

Mala si nejaké zdravotné komplikácie?

Nie, nemala. Lepšie mi trávilo a cítila som sa ľahšie, nebola som ani nafúknutá.

Ako by si podporila ľudí, ktorí túto diétu zvažujú? Odporučila by si ju ostatným?

Určite nech si to dobre premyslia, lebo to nie je lacná záležitosť. Ale zas keď si to porovnáš s inou diétou, tak ťa ten nákup stojí v priemere tak isto. Máš to bez starosti, lebo vieš, že z toho schudneš. Odporučila by som to mladým babám, ktoré majú taký „lenivý tuk.“ Alebo ženám po pôrode, ktoré nemajú časť cvičiť a chcú rýchlo schudnúť.

Keby si sa mala rozhodnúť, išla by si do toho znova?

Ja som Proteínovú keto diétu už dvakrát absolvovala a určite by som do toho išla znova. Je to všetko v hlave, ak to naozaj chceš, tak to zvládneš. A hlavne sa netreba odradiť ľuďmi, čo ti budú vravieť, že to nedáš. Musíš im ukázať, že to zvládneš. Jasné, že to nie je na báze dlhodobej diéty, ale raz, dvakrát za rok je to super, ani finančne ťa to „nezrujnuje.“ Potom to musíš už len udržiavať. Lebo samozrejme nie je dobré, keď skončíš diétu a hneď si dáš rezeň so šalátom a kapustnicu s chlebom, samozrejme že sa ti vrátia kilá. Určite je to fajn aj ako detox. Lebo obmedzíš sladkosti a také „blbosti“.  Mne sa to veľmi páčilo a odporúčam to aj ženám, ktoré nemajú čas na cvičenie a chcú schudnúť. A jednoznačne to pridá sebavedomie, ak to úspešne zvládneš a môžeš si zas obliecť svoje obľúbené rifle, ktoré ťa tlačili. ???? 

Ďakujeme veľmi pekne Miške za úprimnosť a otvorenosť. Prajeme nech sa jej darí vo všetkom čo podnikne a nech má stále úsmev na tvári.